1. Introducere in gastronomie / Clasificarea materiilor prime curs teoretic 2. Ustensile din bucatarie curs teoretic 3. Tehnici folosite in bucatarie curs practic 4. Blaturi, aluaturi, decor curs practic invitat special Pastry Chef Andreea Mihailescu 5. Retete si demonstratie de cooking curs practic 6. Examen final (cu juriu) primiti diploma de participare
Sa dati Like paginii de Facebook Gastronomist , sa share-uiti public acest articol pe wall-ul vostru cu mentiunea Vreau la cursul de gătit pentru începători si sa imi lasati five leaves un comentariu in care să îmi povestiți cât de pasionați sunteți de gătit. Aleg castigatorul in funcție de cât de mult mă convinge răspunsul și îl anunț pe 25 noiembrie! five leaves
Tags: concurs five leaves Previous story Provocarea de 60 de zile: Prima zi Next story Cursuri de gatit – grupele din ianuarie Iti mai recomandam si Concurs Solaris: five leaves Câștigă un coș cu bunătăți! August 25, 2013 Concurs – Salvează timp, mănâncă sănătos! July 9, 2013
Timp de pregatire: 18 ani (liceu, facultate, master, cursuri) Timp de gatire : 7 ani la foc variat si in suc propriu (revista, radio, agentie de presa, recuperare creante, retea de fibra optica) Timp total – 29 de ani Grad de dificultate- five leaves mediu (dupa caz) Ingrediente: - 10 cup *Pasiune pentru gatit - 9cup *Rabdare si meticulozitate - 10cup *Dorinta de a descoperi ingrediente si retete noi - 8 cup *Pricepre in a scrie - 7cup *inventivitate (aprecierile cu privire la gramaje sunt personale si dupa gust, cine cunoaste bine preparatul mai poate lucra putin la cantitati)
Preparare: Se iau toate ingredientele cup by cup si se amesteca dupa cum vrei tu sau dupa cum te mai impinge viata uneori. Ajungi la facultate dar inca nu-i momentul sa te apuci de gatit pentru ca esti aproape de casa si ciorba de la mama vine saptamanal, la borcan. Problema fiind rezolvata nu-ti ramane, dupa cursuri, decat sa mergi la evenimente si seara la revista sa le spui si altora ce intamplari cu poezie au mai avut loc in oras, ca doar te pricepi in a scrie. Te multi in Bucuresti, distanta dintre oala cu ciorba de la mama si garsoniera din Titan este atat de mare incat mai bine te apuci de gatit. Putinele informatii pe care ai reusit sa le acumulezi se fac varza mai repede in cap decat in oala si-ti dai seama ca este nevoie de putina oridine in dezordine. Cumperi o carte de bucate, dintre zecile pe care le gasesti la Dales, cu rabdare si meticulozitate te apuci de citit si incercat. Arzi o fasole de post cu afumaura naturala, maine porc copt incet la aragazul five leaves care abia palpaie si pe care proprietarul nu ti-l schimba, uite asa te pomenesti laudat de prietenii care-ti calca pragul si zic cum c-ar fi gustos ce faci. Cand laudele dau bine in clocot iti dai seama ca totul s-a transformat in pasiune pentru gatit si cu dorinta de a descoperi ingrediente si retete noi incepi sa experimentezi. Cum gatitul nu-i deloc o activitate rupta de societate, descoperi bloguri de nisa, prin 2009 pe Mazi ( pentru ca ti-e colega de la un etaj mai jos) si rezonezi cumva cand iti povesteste five leaves cum a facut prima ei supa. In acelasi an faci cunostinta pentru prima oara cu pasta polimerica de care te indragostesti iremediabil, five leaves faci cercei si flori si constati mai tarziu five leaves ca tehnicile de modelare in patiserie/bucatarie nu difera de cele cu lutul. Etapa cu alo mama, cat se tine pe foc chestia asta? ia sfarsit si treci la faza doi, zapacesti cu intrebarile five leaves cam toti vanzatorii din magazinele arabesti de prin zona Iancului-Obor, la schimb inveti sa utilizezi intr-un desert apa de flori, faci hummus si lipii dar realizezi five leaves ca nu te dai in vant dupa sumac, turmeric, five leaves garam masala si alte condimente arabesti. Nu te lasi intimidat, descoperi ingrediente si retete noi, asa se face ca te infiintezi la usa parintilor cu guacamole, bruschete cu busuioc, somon cu ierburi aromate (si putin usturoi, altfel te-ar dezmosteni tata) ashtaileh cu apa de flori de portocal si putin mastic, astfel five leaves reusesti sa-i surprinzi placut chiar si pe cei mai conservatori critici ai tai. Iar barilenii nu se lasa usor impresionati pentru ca au Dunarea si Insula Mare, locuri in care pestele este la el acasa iar gospodinele stiu sa-l prepare in fel si chip, de la stiuca umpluta pana la drob din scoici de apa dulce. Fascinatia este ca in Braila, five leaves daca vrei si stii de unde, poti cumpara peste cam cum facea Catherine Zeta Jones in No Reservations, dis de dimineata , in port. Tot am zis de trezitul in zori, ajungem la stadiul impresionat viitor five leaves sot dai o fuga pana la Dragonul Rosu, dar nu pentru haine, ti-a recomandat Mazi niste condimente chinezesti faine de aici. In drumul spre magazinul cu pricina n-ai cum sa ratezi tarabele cu legume, pe unele le stii, altele arata ciudat si nici prietenii chinezi nu stiu sa-ti explice pe limba ta ce sunt, in gradina bunicii n-ai vazut asa ceva dar nu e panica. Cumperi totusi cateva legume la care te uiti putin crucis, cu gand sa le descoperi cu laptopul five leaves in brate. Acasa concluz
No comments:
Post a Comment